Herinneringsvideo

 

Loading

   

  Onlangs is mijn moeder overleden. Dit is een heftige periode geweest, want ze was al een tijdje ziek. Tijdens haar laatste weken heb ik veel mooie momenten met haar mogen beleven. We hebben veel met elkaar gesproken en herinneringen opgehaald. Deze momenten zijn heel speciaal voor mij en heb ik niet willen missen.

  Video’s maken is mijn vak en daarom wilde ik voor haar afscheid een mooie film maken over haar leven. Ze heeft de film voor haar overlijden gezien en de blik in haar ogen zal ik nooit vergeten. Het was heel bijzonder om dit voor haar te mogen en kunnen maken. Voor onze familie, vrienden en bekenden, die in verband met de maatregelen rond het corona virus niet allemaal bij de uitvaart aanwezig konden zijn, is de film ook een blijvende herinnering die we allemaal koesteren.

   

  Arjan Buis

  Founder Framed Video Studio

   

  Herinneringen op video

  Bij het overlijden van iemand ontbreekt het vaak aan tijd of mogelijkheden om zelf een goede herinneringsfilm te maken. Een bijzonder eerbetoon aan de overledene blijft dan vaak achterwege.

  Wij nemen deze taak graag voor u uit handen. Wij maken een professionele herinneringsvideo die voor u en andere nabestaanden een mooie herinnering aan de overledene blijft.

  De door u aangeleverde foto’s en/of videobeelden worden met zorg verwerkt in de video. U kunt uw keuze maken uit de voorbeeldvideo’s waarna wij het door u gekozen voorbeeld aanpassen met de door u aangeleverde beelden. U kunt zelfgekozen muziek aanleveren maar kunt de muziekkeuze ook aan ons overlaten.

  U kunt de herinneringsvideo vertonen tijdens de uitvaartplechtigheid om het beeld van de overledene dat wellicht ook met woorden geschetst wordt te verrijken of te illustreren. Beelden spreken nog meer tot de verbeelding dan woorden.

  Na de uitvaart is de herinneringsvideo een mooie blijvende herinnering die u altijd terug kunt kijken.

   

  L
  o
  a
  d
  i
  n
  g

    

   In een herinneringsvideo wordt het leven van iemand in beeld gebracht. De video bestaat uit bestaand foto- en/of videomateriaal dat wordt gemonteerd met bijpassende muziek.

   Hieronder vindt u de tarieven voor een herinneringsvideo als fotopresentatievideo en een foto-/videopresentatie op maat. Bij een foto-/videopresentatie gaat het om een mix van foto’s en video’s. Heeft u andere wensen of wilt u bijvoorbeeld een langere herinneringsvideo, dan is dat in overleg uiteraard ook mogelijk. Geef aan wat uw wensen zijn en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

    

    

   Dekt de uitvaartverzekering de kosten van een fotopresentatie?

   De dekking van de uitvaartverzekering hangt af van de polis die is afgesloten. Het kan zijn dat de uitvaartverzekering de kosten voor de herinneringsvideo dekt. Informeer hiervoor bij de betreffende verzekeraar. U ontvangt van ons altijd een factuur die u bij de verzekeraar kunt indienen.

    

   Hoe werkt het?
   Als u een herinneringsvideo wilt laten maken, vult u ons contactformulier in of stuurt u een e-mail naar info@framedvideostudio.nl. Dit kan de uitvaartleider ook voor u doen. Na ontvangst van uw e-mail nemen we nog dezelfde dag contact met u op en informeren wij u over het uploaden van de foto’s en (eventuele) video’s.

    

   Hoe aan te leveren

   Het enige wat u hoeft te doen is het aanleveren van foto’s en of video’s, de gewenste muziek, en eventueel teksten daarbij. U kunt de muziekkeuze ook aan Framed Video Studio overlaten.

    

   De muziek voor onder het filmpje

   Het muzieknummer bepaalt de lengte van de herinneringsvideo. U kunt elk nummer kiezen dat u wilt. De maximale aanbevolen afspeellengte ligt rond de 5 minuten. U stuurt ons het nummer toe of u geeft aan welk muzieknummer u wilt en dan regelen wij de muziek voor u.
   Framed Video Studio beschikt over auteursrechtenvrije muziek.

    

   De foto’s en/of video’s 

   Een herinneringsvideo bevat ongeveer 8 tot 10 foto’s/video’s per minuut. Bij een lengte van 4 minuten betreft dit dus ongeveer 32 foto’s/video’s.

   U heeft de mogelijkheid om uw foto’s in een bepaalde volgorde te laten zien in de herinneringsvideo (bijvoorbeeld chronologisch of van jong naar oud). Kiest u hiervoor? Nummer de foto’s en video’s dan op de volgende manier: begin bij 1, dan 2, enzovoort. Als u geen gewenste volgorde aangeeft, dan bepalen wij de volgorde. Heeft u andere wensen? Dat is in overleg uiteraard ook mogelijk.

   U kunt uw foto’s en video’s via internet toesturen
   Met WeTransfer stuurt u uw foto’s of video’s via internet naar ons toe. Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe u dit doet:

   1. Ga naar: https://wetransfer.com

   2. Klik op ‘Voeg bestanden toe – of selecteer een map’. Voeg vervolgens al uw foto’s en/ of video’s toe.

   3. Vul bij ‘Email naar’ info@framedvideostudio.nl in.

   4. Vul bij ‘Je emailadres’ uw e-mailadres in.

   5. Vul bij ‘Bericht’ uw naam, adres en woonplaats in.

   6. Klik als laatst op ‘Versturen’.

   Wij ontvangen vervolgens automatisch een e-mail zodat wij uw foto’s en/of video’s kunnen downloaden. Wij gaan aan de slag met de herinneringsvideo en binnen maximaal 2 dagen ontvangt u via WeTransfer een e-mail met een link. Via deze link downloadt u de herinneringsvideo.

   LET OP: gebruik van WeTransfer is gratis tot 2 GB. Indien u meer data wilt versturen kunt u dat over enkele WeTransfers verdelen om zo de data toch gratis te verzenden.

    

   Geprinte foto’s kunnen gescand worden. Hiervoor kunt u naast een scanner bijvoorbeeld de gratis telefoon-app Fotoscanner van Photomyne gebruiken.

   Wees kritisch in de keuze van de gewenste beelden.

    

   Teksten

   U kunt teksten toevoegen waardoor de video nog persoonlijker kan worden.

   U geeft aan welke tekst u bij welke foto of video wenst.